RAMADHAN DATANG LAGI...

HARAPAN RAMADHAN-RAIHAN & MAN BAI

Ku mengharapkan Ramadhan
Kali ini penuh makna
Agar dapat kulalui
Dengan sempurna

Selangkah demi selangkah
Setahun sudah pun berlalu
Masa yang pantas berlalu
Hingga tak terasa ku berada
Di bulan Ramadhan semula

Puasa satu amalan
Sebagaimana yang diperintahNya
Moga dapat ku lenturkan
Nafsu yang selalu membelenggu diri
Tiada henti-henti

Tak ingin ku biarkan Ramadhan berlalu saja
Tuhan pimpinlah daku yang lemah
Mengharungi segalanya dengan sabar
Kita memohon pada Tuhan diberikan kekuatan
Ku merayu pada Tuhan diterima amalan

Selangkah demi selangkah...
Dengan rahmatMu oh Tuhanku...
Ku tempuh jua




Bait-bait lagu ini cukup indah. Cukup mengesankan. Ada nasihat. Ada ikhtibar yang cuba diungkapkan. Moga ianya menjadi pegangan untuk diri saya dan sahabat-sahabat semua.

Ramadhan datang lagi.

Namun ianya merupakan sesuatu yang terkadang membuat saya sebak. Sedih. Ramadhan yang terakhir buat kita semua sepanjang keberadaan dibumi Tanjung Malim ini. Mungkin juga ramadhan yang terakhir. Harapan moga ramadhan kali ini memberi seribu satu makna kepada kita semua.

Dikesempatan yang ada saya memohon seribu kemaafan kepada semua sahabat-sahabat (dak akaun sem 7 yang skema) di atas segala kesalahan dan khilaf yang saya lakukan sepanjang kita bersama. Sungguh. Saya mengharapkan kemaafan dari sahabat-sahabat semua.

Akhir kata.

SELAMAT MENJALANI IBADAH PUASA. Moga amalan kita diterima ALLAH SWT.

Yang Ikhlas.
Mohd Noorasaari Basri.
21 Ogos 2009. 5.41 pm.

p/s : Harapnya ada lagi sem nih majlis berbuka puasa untuk kelas kita. Tlong handle pd sape yg berminat.saya dh bersara. Heee~



4 ulasan:

Tanpa Nama 21 Ogos 2009 6:52 PTG  

SLMT BRPUASA SUME.. MOGA BLN RAMADHAN INI MEMBAWA KEBERKATAN KPD SUME..ASGMT SUME SIAP DGN JAYA NYE..YG NK DIET LEH LA DIET..HEHEHE :)

matrock_opie 21 Ogos 2009 7:33 PTG  

alhamdulillah..ramadhan yang ditunggu dah berkunjung tiba..ape lagi kawan2,jom kita sama2 menggandakan amalan kita utk kejar amal yang terpuji di sisi tuhan..(bukan menggandakan makan ye)..hehehe

kepada non muslim,jom sama2 merasai nikmat berpuasa ni,petang2 leh p bazar jugak cari murtabak..

p/s : ape kata last program bukak pose ni,kita mintak saudara wan untuk handle..amacam???

ariess_rezz 21 Ogos 2009 8:01 PTG  

Orait.kita lantik wan pngarah prog.
setujuk!

selamat pose sume.jgn de yg wat2x uzur lak xble pose.hehe.

ak ttp ak 21 Ogos 2009 8:22 PTG  

pose penuh yea....jgn ade y cuti...
nnt xleh raye

aku budak akaun

blog ni saje2 jea buat nk kumpul dak2 akaun yang skema yang ade kat upsi nie..so sape2 rase dia bdk akaun leh ah tinjau2 blog nie..